Restaurants in Kiev

restaurants in Kiev

Kiev is een bekende miljoenenstad en kent vanzelfsprekend tal van leuke eetgelegenheden. Maar niet alle restaurants stralen nu echt gezelligheid uit, het is verstandig om van te voren al research te doen. Gelukkig hebben wij alvast de leukste en beste restaurants in Kiev voor je op een rijtje gezet. Het gaat om restaurants waar je kan genieten van een ontbijtje, een lunch of een diner. In al deze restaurants spreekt het personeel Engels, waardoor de communicatie gemakkelijk verloopt.

De restaurants in Kiev

Ontbijten in Kiev

– Aroma Kava

De bekende Oekraïense keten ‘Aroma Kava’ staat bekend om zijn heerlijke koffie en ontbijtjes. Het is een keten waar je voor rond tien a vijftien grivna een perfect espresso of cappuccino kan krijgen. Vaak kan jij er ook nog een broodje bij krijgen voor een klein bedrag.

– Boulangerie Artisan

Ontbijten kan je het allerbeste doen bij de bakkersketen ‘Boulangerie Artisan’. Naast een goed kopje koffie heb je ook een ruime keuze aan broodjes en croissantjes. Bij de kassa krijg jij de bestelling mee en vervolgens kan je een mooie plaats zoeken aan één van de vele tafels. De bakkerswinkel straalt een fijne rustieke sfeer uit en is een echte aanrader tijdens een stedentrip in Kiev.

– Druzi

In het centrum van Kiev zijn er meerdere gezellige cafés te vinden van de ontbijtbar ‘Druzi’. Naast de toeristen is het ook een bekende eetgelegenheid bij de lokale bevolking. Verse sapjes, goede koffie en een leuke mix aan ontbijtgerechten staan onder andere op het menu. Er zijn drie vestigingen van Druzi te vinden in Kiev, maar die achter de Andrejevskistraat beschikt ook over een mooi terras waar je in het zonnetje kan gaan zitten.

Lunchen in Kiev

– Milkbar

De ‘Milkbar’ is een trendy hot-spot in het centrum van Kiev. Er staan hier zoals de naam al een beetje verklapt vooral melkproducten op het menu. De jongeren in deze stad komen regelmatig bij de Milkbar. Dit komt vooral door de prachtige en lekkere milkshakes die je hier kan bestellen. Sommige milkshakes ben je hoogstwaarschijnlijk nog nergens anders tegenkomen, bijvoorbeeld die met lavendel. Maar ook voor een taartje ben je hier op de juiste plek. Natuurlijk kan je bij de Milkbar ook een warme lunch krijgen.

– Ostannya Barykada

Het restaurant ‘Ostannya Barykada’ is een aanrader voor iedere toerist in Kiev. Het is een modern en luxe restaurant. De inrichting valt direct op, aangezien de laatste drie revoluties terugkomen in het design. Er staan ook allerlei klassieke en echte Oekraïense maaltijden op de menukaart. Er worden ook uitsluitend ingrediënten gebruikt uit eigen land. Je kan hier dineren, maar wij raden ook zeker een lunch aan.

– Kiyvska Perepichka

Een van de meest populaire restaurantjes van Kiev is ‘Kiyvska Perepichka’. Een echt restaurant kunnen wij het niet noemen, aangezien je uitsluitend bij een raampje kan bestellen. Jij kan hier ook maar één gerecht bestellen, namelijk het worstenbroodje Perepichki. Je kan het eigenlijk zien als een soort van oliebol met een worst erin. Het is een delicatesse, maar wel een heftige. Je moet het zeker een keer hebben geprobeerd.

Dineren in Kiev

– Veterano Pizza

Het restaurant ‘Veterano Pizza’ is opgericht door een oorlogsveteraan. Er werken alleen oud-militairen, die hiermee een kans krijgen om volledig terug te keren in de maatschappij. Een geweldig innovatief waar jij ook een steentje aan kan bijdragen door er simpelweg te gaan eten. Veteranen krijgen in de pizzeria altijd een gratis pizza. Dit heeft ervoor gezorgd dat Veterano Pizza ook een speciale vermelding kreeg in de New York Times.

– Spotykach

De Oekraïnse keuken op een creatieve en innovatieve manier, dat is wat je kan verwachten in het restaurant ‘Spotykach’. Alle gerechten hebben een uniek tintje gekregen. De bietensoep krijg je in de vorm van een ijslolly, terwijl de kipdumplings worden geserveerd met de kleuren van de nationale vlag. Sommige gerechten worden zelfs geserveerd in een knijptube, net zoals de Oekraïense astronauten dat in de ruimte krijgen. Het klinkt allemaal misschien een beetje bizar, maar de kwaliteit is heel hoog.

– Imbir

Kiev is niet heel erg gericht op de vegetariërs, slechts enkele restaurant bieden vegetarische gerechten aan. Wij raden het restaurant ‘Imbir’ aan. Dit restaurant is ook een boekwinkel, maar dat doet niets af van de hoge kwaliteit. Je kan hier heerlijk lunchen, maar ook een diner is mogelijk. Daarnaast is de gehele inrichting te koop, dus als je iets leuks ziet kan je het gelijk meenemen.

Je houd misschien ook van..

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial