Waar kun je overnachten in Kiev?

Steeds meer wereldreizigers besluiten om een vakantie te boeken in Oekraïne. Het Oost-Europese land heeft veel moois te bieden. Voornamelijk de hoofdstad Kiev is een echte trekpleister aan het worden. In Kiev kan je overnachten in honderden verschillende hotels. Het gaat om hotels in allerlei prijsklasse, je hebt zowel goedkope budgethotels als luxe hotels met vijf sterren. Het is dan ook verstandig om eerst goede research te doen en weloverwogen een hotel naar keuze te boeken. Als je echt in het hartje van Kiev wilt slapen dan raden wij het Hilton Hotel Kiev en het prachtige Hyatt Hotel Kiev aan.

Overnachting in een 5-sterren hotel

Het Opera Hotel is één van de bekendste hotels in de hoofdstad. Het hotel is gevestigd in het stadscentrum van Kiev en op loopafstand van het centraal station. Als je met de trein reist kom je dus eenvoudig bij het hotel terecht.

Het Opera Hotel ademt luxe en dat is ook terug te zien aan de hotelkamers. De indrukwekkend mooie badkamers, de comfortabele bedden en de spa zorgen voor een ontspannen nacht.

Daarnaast beschikt het hotel over een eigen parkeergarage en de medewerkers staan dag en nacht voor de bezoekers klaar. Het Opera Hotel heeft 5-sterren en kost rond de 150 euro per nacht.

Boek een appartement in Kiev

In Kiev valt wel één ding op qua hotels. De prijzen ligt echt ver uit elkaar en dat komt omdat er weinig middenklasse hotels te vinden zijn in de stad. Daarom zijn er steeds meer toeristen die een AirBNB boeken, oftewel een appartement voor een korte periode. Het gaat om particulieren en bedrijven die appartementen aanbieden voor verhuur. Het leuke is dat je voor een klein bedrag voor enkele dagen beschikt over een privé appartement, al is dat misschien wel net wat minder luxe dan een mooi hotel.

Hostels in de Oekraïense hoofdstad

Er zijn ook veel vakantiegangers die de kosten beperkt willen houden en een hostel verkiezen boven een hotel. In Kiev zijn er een paar hostels, al zijn die niet allemaal even gezellig. Desondanks kan je wel voor een klein bedrag net buiten het stadscentrum overnachten. In de wijk Podil kan je overnachten in de Kiev’s Hostel Dream House. Dit is hostel is onwijs gezellig en geschikt voor alle leeftijden. Je moet rekening houden met een bedrag van 25 euro per nacht. Let op, dit is per kamer dus je kan er ook met meerdere personen slapen voor dat geldbedrag. Wij raden je aan om vooraf alvast online een kamer te boeken, zodat je zeker bent van een bedje en niet de volle mep hoeft te betalen.

Slapen op een botel in Kiev

Podil staat bekend als een hippe en innovatieve wijk in Kiev. Het is dan ook niet zo gek dat je juist hier kan overnachten op een botel. Dit is een hotel op het water. Het gaat om een boot dat op een prachtige locatie is gevestigd. Het Bogdan Khmelnytskiy Hotel staat direct naast een drijvende kerk en biedt een geweldig uitzicht over het water. De hotelkamers hebben wel wat weg van een kapiteinshut, wat voor een unieke ervaring zorgt. En duur is het trouwens niet, want een hotelovernachting in het Bogdan Khmelnytskiy Hotel kost 25 euro per nacht.

Booking.com

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial