Het Pirogovo openluchtmuseum vlakbij Kiev

Het Pirogovo openluchtmuseum is een museum over de volksarchitectuur en het volksleven van Oekraïne. Dit is meteen het grootste museum in Oekraïne. Het is een soort van etnografische schat in het land. Het Pirogovo openluchtmuseum bevindt zich op een 150 hectare groot gebied.

Een bezoek aan het museum van volksarchitectuur en volksleven

Tijdens een bezoek aan dit architectuur- en landschapscomplex onder de blote hemel, wordt je verteld over alle historische en etnografische regio’s van Oekraïne. Er zijn windmolens te zien bij de ingang van het Pirogovo-museum. Windmolens en tempels vormen het beeld van het landelijke leven van vroeger, waar windmolens en houten kerken centraal stonden.

Tijdens een bezoek aan dit openluchtmuseum, voel je je echt ondergedompeld in de kleuren van het Oekraïense dorp. Hier kan je de ziel van de mensen voelen. De hutten, waarvan de oudste dateert uit 1587, zijn gevuld met huishoudelijke artikelen, kleding en meer items.
Er zijn moderne ambachtslui die traditionele ambachten nieuw leven inblazen volgens de oude tradities in het museum, zodat je kan genieten van het historische landschap en van de levendige geest van hard werken en plezier met Oekraïense mensen.

Het ontdekken van etnografische zones

De belangrijkste etnografische zones van Oekraïne worden er vertegenwoordigd met zes kleine dorpjes. Pirogovo is een soort sprookje waar je Oekraïense hutten, uitgestrekte velden, schaduwrijke paden, windmolens, heidense stenen en zwartgeblakerde orthodoxe kerken aantreft. Het is een leuke plek om te ontspannen in de pittoreske buitenwijken van Kiev!

Terug in de geschiedenis van het plattelandsleven

Als je Pirohovo bezoekt, kan je terugreizen in de tijd naar een paar eeuwen geleden. Het is niet in het centrum van Kiev gelegen, maar het bevindt zich op minder dan een uur rijden van de stad. Je bent er in het midden van een dorp, waar het lijkt alsof je verdwaald bent in een bos en je het gevoel hebt om er in een kleurrijke vakantie te zitten.

Een museum met meer dan driehonderd architecturale stukken

Pirohovo is dus een uniek en prachtig architectuur- en landschapsmuseum in open lucht. Het omvat alle belangrijke voorbeelden van historische en etnografische regio’s van Oekraïne uit verschillende eeuwen. Het museum werd gesticht in het dorp Pirogovo, in de buitenwijken van Kiev in 1969. Het gebied beslaat meer dan 150 hectare en biedt plaats aan meer dan driehonderd architecturale stukken.

Een populair museum sinds 1976

De eerste bezoekers bezochten het museum in 1976. Al tientallen jaren trekt deze plek bezoekers aan in de zomer, de winter en tijdens andere seizoenen. Tijdens de zomervakantie en in het weekend brengen veel mensen een bezoek aan dit museum.

Evenementen in Pirogovo

Als je naar Pirogovo gaat, bestaat de kans dat er een evenement doorgaat. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat er gezellig gegeten kan worden, met gegrild vlees en huiselijke lekkernijen. Ook tijdens de evenementen kan je er huizen binnengaan en het musea bezichtigen met molens en kerken. Ook heb je er de mogelijkheid om te paardrijden.

Bruiloften in Pirogovo

Wat er ook wel eens doorgaat op het domein, is een bruiloft. Dit is natuurlijk voor romantische zielen, want daarvoor is de omgeving er helemaal geschikt, met de lokale houten kerken waar de bruiloft georganiseerd kan worden.

Marktdagen in folklorekleding

Tevens zijn er marktdagen actief. Tijdens deze dagen kan je, op de centrale plek in Pirogovo, mensen ontmoeten in folklorekleding. Je kunt er zelfs handgemaakte overhemden kiezen en bovendien ook hoeden, tassen, kussens, tapijten, en nog veel meer!

Specifieke ambachten leren

Mensen die wat actiever willen zijn, kunnen ook masterclasses volgen over aardewerk en andere ambachten. Dit alles wordt omringd door geluiden van Oekraïense inheemse muziek!

De massa ontvluchten op weekdagen

Degenen die zich toeleggen op rustig wandelen en niet houden van de drukte, kiezen er beter voor om Pirogovo op weekdagen te bezoeken. Dan voorkom je ook lange wachtrijen voor het kopen van de toegangskaarten aan de kassa.

Voel je een inwoner van het Oekraïense platteland

Het is ook een goed idee om er in de winter of in het voorjaar naartoe te gaan, om je echt een inwoner van het Oekraïense platteland te voelen. Je kan er naar eigen smaak een regio kiezen, waaronder: Transcarpatia, Poltava en Slobozhanshchina, Podil, Polessie of Zuid-Oekraïne.

De drukte van de stad ontlopen

Als je een dagje naar Pirogovo plant, dan betekent dit dat je een dag uit de drukte van de stad Kiev bent. Dit is leuk als afwisseling, bijvoorbeeld na het bezoeken van culturele bezienswaardigheden tijdens de andere dagen van je trip, zoals de Sint-Andreaskerk, het Holenklooster, Andriivs’kyi descent, de wijk Podil, Majdan Nezalezjnosti, het Moeder Moederland monument, of nog een andere bezienswaardigheid.

Om naar Pirogova te gaan, moet je natuurlijk wel een auto nemen, of de taxi bestellen. Dit kan uiteraard niet met een uniek transportmiddel zoals de kabelspoorweg van Kiev. Let wel op dat je de openingsuren van het openluchtmuseum controleert, voordat je een bezoek brengt aan Pirogovo.

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial